Nyhetsarkiv
 2014

Vi ønsker alle våre hundevenner en riktig GOD JUL og ett godt nytt år 2015!

For oss har det vært ett meget begivenhetsrikt år. Topp punkter i år er først da vi vant Best in Show begge dager på Japanspesialen i Pinsen med de to kullsøkene Eiichi Go av Enerhaugen og Eriko No Emiko Go av Enerhaugen. I August på Verdensutstillingen i Finland fikk vi en annen stor opplevelse da vår amerikanske import Nichibei No Otaka Go Kinmonsou ble Reserve Verdensvinner 2014 og fikk Reserve Cert og Reserve CACIB, bare slått av den fantastisk flotte Mr. Jones. Stort var det også for oss i dette jubileumsåret å få Champion nr. 100 som det ble da Ichi Go Ichiokasow av Enerhaugen fikk sitt siste Cert på NKKs utstilling i Stavanger. Og avslutningen på årets utstillingssesong ble heller ikke dårlig ved at Eiichi Go av Enerhaugen ble Svensk Juniorvinner 2014 og at vi på den utstillingen fikk vår 140 Hederspremie for oppdrett!

Dessverre har vi også opplevet mye trist i året som gikk. Må bare innrømme at det gikk sterkt inn på oss da Norsk Shibaklubbs styre (2012/2013) nektet å ta imot den fine vandrepremien til beste veteran som vi ønsket å sette opp som minne om Karstein Thunes. Dette og mange andre skuffelser i forhold til folk vi trodde var våre venner gjør at vi sitter igjen med mange triste tanker i forhold til hundesport generelt og om Shiba miljøet i Norge.

Vi konsentrerer oss allikevel om alt det positive. Og er takknemlig for alle de gode og trofaste venne vi har og har hatt opp igjennom årene. Uten deres hjelp hadde det ikke vært mulig å oppnå alt det vi har oppnådd i de 50 årene kennelen har drevet oppdrett av hunder. Det må her spesielt nevnes de mange årene da Zenia Lang var involvert i både Engelsk Setter og Norsk Lundehund. Ikke minst når det gjelder lundehund vil hennes innsats for alle tider stå i denne rasens historie. Men også Jorunn som er kommet inn i kennelen de siste årene har gjort og gjør en stor og viktig innsats for at vi holder en høy standard på vårt oppdrett. Noe vi er stolt over og noe vi vil fortsette med.

Jorunn & ChristenSKKs 125 års jubileums utstilling, Stockholm 14.12.2014

På SKKs 125 års jubileums utstilling i Stockholm 14.12.2014 ble Eiichi Go av Enerhaugen Svensk Juniorvinner 2014. Han ble også 2 BHK med reserve Cert og ble kvalifisert til å delta på Crufts 2015. Eiere er Anette Durr Thomassen og Christen Lang.

2 JK med CK ble Fuju Beni av Enerhaugen til Helene Nordwall.

2 JK med CK og reserve Cert ble Eriko No Emiko Go av Enerhaugen til Ruth Nonseide og Christen Lang. 2 UKK ble Eriko No Ehime Go av Enerhaugen til Helena Ekevær.

Kennel Enerhaugen fikk Hederspremie i Oppdretterklasse og BIR OPPDK på denne utstillingen og dette er kennelens 140 Hederspremie for oppdrett!
(Norsk Lundehund og Shiba)

Eiichi Go av Enerhaugen.Nordisk Vinner utstilling 2014, Lillestrøm 16.11.2014

Dommer: Christen Lang.

Jeg var så privilegert at jeg fikk dømme gruppe 5 på Nordisk Vinner utstilling 2014 på Lillestrøm.
Her er min vinner Faraohund N SE CH NORD JV09 JWW09 NORD V 14 Faouziah s Faramir med eier Jenny Hall fra Sverige.

Faouziah s Faramir og Jenny Hall.Kennel Enerhaugen 50 år (1964-2014)

I år er det 50 år siden kennelnavnet Enerhaugen ble registrert i FCI.

Det startet med engelsk setter som Christen drev oppdrettet med sammen med moren Zenia. Vi ble svært stolt da Enerhaugens Vill ble jaktpremiert og fikk Cert på utstilling.

Zenia Lang

Enerhaugens Vill

I 1967 kom den første lundehunden Lundeurens Bris til kennelen og sammen med Lundeurens Ura ble de stammødre i kennelens oppdrett av lundehund.
Hele 133 lundehundvalper ble oppdrettet i de årene kennelen drev oppdrett av denne rasen.

Lundeurens Bris

Lundeurens Ura

I 1975 ble Christen en av Norges yngste dommere da han ble autorisert av NKK for engelsk setter.
Senere har han utvidet autorisasjonen og dømmer i dag over 100 forskjellige raser. Han har dømt over hele verden og på mange store og prestisjefulle utstillinger.

I 1987 startet Christen oppdrett av Shiba. Han var den første med rasen i Norge. Da NKK delte ut den første oppdretterprisen i 2001
var Christen en av de 9 oppdretterne som fikk denne. Han fikk prisen for sitt oppdrett av Norsk Lundehund og Shiba.

Oppdrettergruppepris, 2001

Frem til i dag har kennelen oppdrettet 100 Champions og har fått 138 ganger Hederspremie i oppdretterklasse. Kennelens avlshunder har fått en rekke
Hederspremier i avlsklasse. På NKKs 100 års jubileums utstilling i 1998 ble Fujihime av Enerhaugen utstillingens beste avlsgruppe.

Fujihime av Enerhaugen og avlsgruppen

Kennelen har hatt mange store triumfer opp igjennom tiden. Det største når det gjelder Shiba er nok da Asa No Kuro Kana Go av Enerhaugen,
som ble best i rasen av 96 hunder på NSKs 15 års jubileums utstilling på Hunderfossen i 2013 for den verdenskjedte spesial dommeren fra Japan, Yuuchi Tomimoto.

I forbindelse med 50 års jubileumet har la vi ut disse annonsene i bladene Hundesport og Shiba E-news.

Annonsen i Hundesport

Annonsen i Shiba E-newsBSBKs utstilling på Bønes, 28.09.2014

Dommer: Rune Fagerstrøm, Finland.

N.S.LTV.Ch.Tenko av Enerhaugen ble BIR og BIR Veteran og itstillingens 2.beste Veteran.
Yamahime av Enerhaugen ble BIM med Cert, og Chigusa av Enerhagen ble 3 BKT.

BSBKs utstilling på Bønes.NKKs internasjonale utstilling, Stavanger 14.09.2014

Dommer: Freddie Klindrup, Danmark.

Ichi Go Ichiokasow av Enerhaugen fikk 1 BTK, Cert CACIB og BIM. Derved ble hun ny Norsk Champion.

Ichi Go Ichiokasow av Enerhaugen.NKKs int. utstilling, Bjerke 16.08.2014

Dommer: Kirsi Tevalin, Finland

Cert, 1 BHK og CACIB fikk Nichibei No Otaka Go Kinmonsou. Otaka ble BIR og derved både Crufts kvalifisert 2015 og ny Norsk Champion.
2 BHK med Res CACIB fikk Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen.


World Dog Show i Helsinki, 09.08.2014

Dommer: Rasespesialist Andrew Burt, Australia.

Nichibei No Otaka Go Kinmonsou ble 2. Beste hannhund, fikk reserve Cert og reserve CACIB. Det var 23 hannhunder i Champion klassen og 60 hannhunder påmeldt.
Totalt var det 125 Shiba påmeldt. Hachiman Go Ryuukyuu Uruma ble 2. Beste Veteran hannhund. Eriko No Emiko Go av Enerhaugen ble 3. Beste junior tispe, og Otaka og Emiko ble 3. Beste par.

Nichibei No Otaka Go Kinmonsou.
Foto: Donna Saltau.Norsk Terrier Klubbs utstilling Nesbyen, 03.08.2014

Dommer: Chan Weng Woh, Malaysia.

1 BTK, BIR NUCH Asa No Kuro Kana Go av Enerhaugen, eiere Jorunn Kvalheim og Tone Martinsen Birkeland.

1 BHK, BIM og BIR Veteran N.S.LATV.CH. Tenko av Enerhaugen, eier Eirik Knudsen.Norsk Irsk Ulvehundklubbs utstilling i Nesbyen, 02.08.2014

Dommer: Nina Karlsdotter, Sverige.

1 BTK, Cert. BIR og BIG 3 og ny Norsk Champion, Asa No Kuro Kana Go av Enerhaugen, eiere Jorunn Kvalheim og Tone Martinsen Birkeland.

Asa No Kuro Kana Go av Enerhaugen.
Foto: Eilert Årseth.FKKs utstilling i Kuopio, Finland, 02.08.2014

Dommer: Heidi Kirschbichler, Østerrike.

BIR, FIN & Etst Ch Asa No Kuromatsu Go av Enerhaugen, eier Yvonne Wuoti, Finland. Se også Champions-siden (nr. 73).

Asa No Kuromatsu Go av Enerhaugen.Vandrepremie til beste veteran 2014

Denne vandrepremien gav Christen Lang til Norsk Shiba Klubb til minne om Karstein Thunes og det langvarige arbeide han gjorde for rasen i den første tiden av rasens historie i Norge. Premien var tenkt som en vandrepremie til beste Veteran på Norsk Shiba Klubbs Spesialutstilling men klubbens daværende styre (perioden 2012/2013) ønsket ikke å motta premien.

Vandrepremie.

Karstein Thunes.Ny Champion, 26.07.2014

Den 26.07.2014 ble Asa No Kuro Matsu Go av Enerhaugen Finsk og Estisk Champion, Eier er Yvonne Wuoti, Finland. Se også Champions-siden (nr. 73).

FIN.EST.CH. Asa No Kuro Matsu Go av Enerhaugen.Internasjonal oppdretterkonferanse for Norsk Lundehund, Morokulien 17. Juli 2014.

Bilder fra konferansen. Christen med lundehunden Leia (aka Sigrid) Denne lundehunden som alle andre lundehunder i verden i dag kan føre sine aner tilbake til
de mange lundehunder som ble oppdrettet av Zenia og Christen Lang fra 70-tallet og utover.

Fra konferansen. Foto: hundbanken.se.

Christen og Leia. Foto: hundbanken.se


Christen dømte Barn og Hund på Norsk Lundehund Klubbs Spesialutstilling i Morokulien 18. Juli 2014.

Dømming Barn og Hund. Foto: hundbanken.se.


Veggteppet på bildet under er en gave fra Christen Lang til Norsk Lundehund Klubb ved leder Rita Daverdin. Gave er til minne om det store og
viktige arbeide nå avdøde Sharon Pederson la ned for å promotere Norsk Lundehund i USA.NKKs int. utstilling, Trondheim 05.07.2014

Dommer: Britt Nyberg, Norge.

1 BTK Cert. Eriko No Emiko Go av Enerhaugen.
Tusen takk til Eilert Årseth som handlet henne for oss på denne utstillingen.


Ny Champion, 15.06.2014

I dag ble Ryuukuroyuri av Enerhaugen ny Norsk Viltspor Champion, NVCH. Se også Champions-siden (nr. 72).

NVCH Ryuukuroyuri av Enerhaugen.Til minne!

Karstein Thunes har gått bort så altfor tidlig. Han var meget viktig i rasens tidlige historie i Norge, blandt annet som redaktør av tidskriftet Shiba Nytt
og som en av stifterne av foreningen Shibaens venner i Norge. Dette var før vi hadde en egen Shiba klubb og Karstein la ned mye tid i bladet som den gangen
var meget populært også i utlandet. (Norden) Det var det eneste bindeleddet vi Shiba eiere i Norge hadde den gangen og det inneholdt fagstoff om rasen,
samt Karsteins humoristiske betraktninger fra det daglige liv med Shiba. Vi minnes ham for hans innsats for rasen og lyser fred over hans minne.

Karstein Thunes.Norsk Akita Klubbs utstilling på Hunderfossen, 08.06.2014

Dommer: Terje Lindstrøm, Norge.

1 BHK, CERT, BIR og BIS Eiichi Go av Enerhaugen, eiere Anette Durr Thomassen og Christen Lang.

2 BTK, CERT Eriko No Emiko Go av Enerhaugen, eiere Ruth Nonseide og Christen Lang.

4 BTK, CK Shinju av Enerhaugen, eier Jorunn Kvalheim.

BIM Veteran N S LATV CH Tenko av Enerhaugen, eier Eirik Knudsen.

BIM Valp Fuji Beni av Enerhaugen, eier Helene Nordwall.

Wakamatsu No Takayuu av Enerhaugen, Toyo, vant åpen unghundklasse på Søndag og fikk reserve Certifikat. Eier Irene Smith-Jahnsen.

Kennel Enerhaugen ble denne dagen 2. beste oppdrettergruppe.

Eiichi Go av Enerhaugen.

Wakamatsu No Takayuu av Enerhaugen.Norsk Shiba Klubbs utstilling på Hunderfossen, 07.06.2014

Dommer: Anne Indergaard, Norge.

På Norsk Shiba klubbs utstilling ble årspremiene for Shiba delt ut. Her ble N S LATV CH Tenko av Enerhaugen året 2013s mest
premierte Veteran. Eier Eirik Knudsen.

Ryukuroyuri av Enerhaugen ble årets Bruks Shiba. Eiere Lise Kommisrud og Bent Jaabæk.

Tenko av Enerhaugen.
Foto: Solvor Nærland.

Ryukuroyuri av Enerhaugen.
Foto: Christen Øwre Johansen.Norsk Shiba Klubbs utstilling på Hunderfossen, 07.06.2014

Dommer: Anne Indergaard, Norge.

1 BTK, CERT, BIR og BIS Eriko No Emiko Go av Enerhaugen, eiere Ruth Nonseide og Christen Lang. Emiko vant Kennel Mjærumhøgdas Vandrepremie
til beste Shiba og Kennel Ann-Anns vandrepremie til beste norsk oppdrettede Shiba.

3 BHK, CK Eiichi Go av Enerhaugen, eiere Anette Durr Thomassen og Christen Lang.

4 BHK , CK og BIM Veteran N S LATV CH Tenko av Enerhaugen, eier Eirik Knudsen.

BIM Valp Fuji Beni av Enerhaugen, eier Helene Nordwall.

Kennel Enerhaugen ble beste oppdrettergruppe og også BIS oppdrettergruppe og vant Kenel Enerhaugens Vandrepremie til beste oppdrettergrupppe.
Gruppen besto av NORD N S DK CH Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen, Eriko No Emiko Go av Enerhaugen, Eiichi Go av Enerhaugen og
NUCH Tamako av Enerhaugen.

Fuji Beni av Enerhaugen.

Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen, Eriko No Emiko Go av Enerhaugen, Eiichi Go av Enerhaugen og Tamako av Enerhaugen.

Emiko Go av Enerhaugen.Norsk Dobermann Klubbs utstilling i Bergen, 25.05.2014

Carl-Gunnar Staffberg, Sverige.

Asa No Kuro Kana Go av Enerhaugen fikk 1BTK, CERT, BIR. Eiere: Tone Birkeland og Jorunn Kvalheim.

Asa No Kuro Kana Go av Enerhaugen.Førde Brukshund Klubbs utstilling i Naustdal, 27.04.2014

Dommer: Eva Nielsen, Sverige.

Tamako av Enerhaugen fikk Cert, ble BIR og ble også 2. best i gruppen. Hun ble ny norsk Champion.

Foto: Eirin Nese.Tallinn Winner Show 2014, 13.04.2014

Dommer: Andrew Brace, GB.

Denne vakre røde og hvite irsksetteren Rewhitesilk Dynamite, oppdrettet av Palvi Peltonen og eid og fremvist av
Sirke Siiro fra Finland ble Best in Show på Tallinn Winner Show 2014.
Jeg dømte hunden i rasen og i gruppen. Bilde fra gruppen. Andrew Brace, GB dømte BIS.

Foto: Paula Heikkinen-Lehkonen.Tallinn Winner Show 2014, 12.04.2014

Dommer: Christen Lang, Norge.

På min gebursdag hadde jeg æren av å dømme Best in Show oppdrettergruppe på Tallinn Winner Show 2014.
Det var en vanskelig oppgave med mange flotte grupper, men jeg festet meg ved gruppen av
Australske Silky terriere fra Kennel Amirelli, An-Lil Sild, Estland.

Foto: Paula Heikkinen-Lehkonen.NKKs internasjonale utstilling i Bergen, 05.04.2014

Dommer: Paul Stanton, Sverige.

Tamako av Enerhaugen fikk 1 BTK, Cert, CACIB og ble BIR. Eiere: Ida Thune Vangdal og Christen Lang.
Yamahime av Enerhaugen fikk 2 BTK Res. Cert. Eiere: Janne Lanesskog og Ronny Oen.
Asaichi Go av Enerhaugen fikk 1 BHK Cert og ble BIM. Eiere: Kristine Klementsen og Håvard Lohne.

Kennel Enerhaugen fikk Hederspremie i oppdretterklassen med Asaicgi Go, Tamako, Yamahime og Chigusa av Enerhaugen.

Tamako og Asaichi Go av Enerhaugen.Norsk Bernersennenhund Klubbs utstilling i Lehtohallen, 30.03.2014

Dommer: John Muldoon, Irland.

Shinju av Enerhaugen fikk Cert og ble BIR.


Norsk Dobermann Klubbs utstilling i Lehtohallen, 29.03.2014

Dommer: Terje Lindstrøm, Norge.

Shinju av Enerhaugen fikk Cert, ble BIR og 4. best i gruppen.

Shinju av Enerhaugen.NKKs internasjonale utstilling i Kristiansand, 15.03.2014

Dommer: K.P.Riesinger, Østerrike.

Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen ble Best i rasen! Eier: Elisabeth Steen.


SSUKs utstilling i Sverige, 09.03.2014

Dommer: Ewa Nilsson, Sverige.

Fuji Beni av Enerhaugen ble BIR valp og BEST IN SHOW valp! Stolte eiere er Helene Nordwall og Ove Løfgren.

Fuji Beni av Enerhaugen.NMHKs utstilling Lehtohallen, 02.03.2014

Dommer: Petr Rehanek.

N.DK.Ch. Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen ble BIR. Eier: Elisabeth Steen.

Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen.NHKs utstilling i Knarvik, 02.03.2014

Dommer rase: Lisbeth Campbell, Norge. Dommer gruppe: Ralf Campbell, Norge.

Wakamatsu No Takayuu av Enerhaugen fikk CERT og ble BIM, eiere er Irene og Øyvind Smith-Jahnsen. Handler Ann Margot Whyatt.

Tamako av Enerhaugen fikk også CERT og ble BIR og 2 best i gruppen. Eiere: Ida Thune Vangdal og Christen Lang.

BIR og BIM i Knarvik.

Tamako av Enerhaugen.NMHKs utstilling Lehtohallen, 01.03.2014

Dommer: Francesco Cochetti, Italia.

N.DK.Ch. Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen ble BIM. Eier: Elisabeth Steen.


NKKs int. utstilling, Bø 22.02.2014

Dommer: Maija Makinen, Finland.

Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen ble 1 BHK, CACIB og BIM. Eier: Elisabeth Steen.

Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen.Jyvaskyla, Finland 16.02.2014

Dommer: Paula Heikkinen-Lehkonen, Finland.

Asa No Kuromatsu Go av Enerhaugen fikk Cert. BIR. Eier: Yvonne Wuoti, Finland.

Asa No Kuromatsu Go av Enerhaugen.ØEVHKs utstilling, Ølen 08.02.2014

Dommer: Anne Indergaard, Norge.

Ichi Go Ichiokasow av Enerhaugen fikk Cert og ble 1 BTK og BIM.
Yamayoshi av Enerhaugen fikk CK, Res Cert og ble 2 BHK. Eiere: Ina Norderhaug og Ole Preben Tenold. Dette var hans første utstilling.

Ichi Go Ichiokasow av Enerhaugen.Norsk Grand Danois Klubb 26.01.2014

Dommer: Arne Foss, Norge.

Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen BIR og 4BIG. Arne Foss dømte også gruppen.


Norsk Schnauzer Bouvier Klubb 25.01.2014

Dommer: Svein Helgesen, Norge.

Iwahibiki Ichiokasow av Enerhaugen BIR.


FKK int. utstilling i Turku 18.01.2014

Dommer: Jari Fors, Finland.

BIR Cert og ny finsk Champion Nakazo av Enerhaugen.

FIN U Ch. Nakazo av Enerhaugen.Godt Nyttår 2014!


Her er litt av det vi har oppnådd i 2013. Mest stolt er vi over å ha vunnet BIR på Norsk Shiba Klubbs Jubileusutstilling 2013 med Asa No Kuro Kana Go av Enerhaugen og for Nordisk Winner tittel 2013 til USA CH Nichibei No Otaka Go Kinmonsou!
|Hjem| |Om kennelen| |Om meg| |Importer| |Champions| |Kort om rasen| |Div artikler| |Shibaens historie| |Japansk standard| |Kommentar standard| |Valper| |Lenker| |Nyheter| |Gjestebok| |English version|